Saab Automobile Parts AB är numera Orio AB

Saab Automobile parts är numera ett minne blott. Den 13e November förvandlades de till Orio AB, och breddar sin verksamhet till nya affärsområden. Förutom att bara tillhandahålla det fulla sortimentet av Saab Original reservdelar ska de nu också förse verkstäder och grossister med delar till andra bilmärken och utvecka nya logistiktjänster.

– Till de bilarna som var tillverkade av Saab Automobile kommer vi ha delar till så länge som det finns en efterfrågan, säger Orios vd Lennart Ståhl till Sveriges Radio.
De cirka 300 000 Saab bilar som fortfarande rullar på gatorna i Sverige kan alltså räkna med underhåll den närmaste framtiden.

- Saab är egentligen den lätta biten. Vi kan ju allt om Saab, utmaningen ligger i den nya tillväxtdelen, det är delvis ny mark för oss, sade Ståhl, till Svenska Dagbladet.

Den här förändringen är bara det senaste utropstecknet i företagets historia över de senaste åren. Svenska dagbladet har skrivit ihop en utmärkt översikt av Saabs nedgång och den politiska katastrofen uppköpet slutligen ledde till. Du hittar den här: Nu klär staten upp bruden för försäljning

Saab har historiskt sett varit pro speciallösningar när det gäller allt från bilglas till fläktsystem till låsanordningar. Det återstår att se hur detta påverkar framtida relationer.