EMMA billjudstävlingar i Europa

Intresset för billjudstävlingar har vuxit sig väldigt stort de senaste åren då många utrustar sina bilar med kraftiga högtalare och ljudanläggningar och tävlar om det bästa ljudet. Tack vare modern teknik och extrema finjusteringar gäller det ljud kan man nu få till fantastiska upplevelser genom avancerade bilstereos. Det finns många tävlingar att delta i men den som är störst i Europa hålls av EMMA vilket står för European mobile media association. EMMAs tävlingar sker runtom i hela Europa från år till år.

Finalerna i Europa hålls i år 2014 i Salzburg där man kan anmäla sig genom EMMA administration. Där tävlar de mest tekniska personerna som med sina snygga och välutrustade bilar både till ljudkapacitet men även i design samt interiör för att krönas för det allra bästa ljudet i flera olika kategorier. Det finns ett stort regelverk kring vilka slags bilar och ljudanläggningar som får delta i tävlingen och en mycket hård jury är utsedd till att bedöma finalisterna och hitta en vinnare.

Det finns även en ny klass som man kan delta i om man inte har koll på alla regler som omfattar tävling på högre nivå. Denna klass kallas för Emma Entry och där kan man få mycket bra feedback och råd om hur man skall bygga om sin bil eller anpassa sin ljudutrustning på bästa vis. Genom att delta i EMMA Entry kan man sedan göra sig beredd för att delta i andra tävlingar som hålls av EMMA av högre rang. Även i Sverige hålls det billjudstävlingar enligt EMMA standard vilket drar stor publik både bland ljud och bilintresserade.

Nedan är en video från EMMA:s Eurofinal från Salzburg 2013.