Annie Seel tvingas bryta från Dakarrallyt

Den svenska rallymästaren Annie Seel har tidigare krossat fem stycken rallyn i Dakaröknen. Den här gången tvingades hon bryta efter femte sträckan. Rallyt i Dakar beskrivs som en av världens mest brutala rallytävlingar, men årets tävling är hårdare än något hon tidigare upplevt.

- Det är en mardröm, säger hon i en intervju med Aftonbladet. Monstret med Dakar är att det inte finns några garantier, du kan förbereda dig för allt, men händer något som du inte kan påverka och det är över.

Och det är mycket som har gått fel. De har utsatts för flera punkteringar, tekniska problem och svåra skador på sin bil. Hon berättar bland annat att två bakre bärarmar gått av, och att styrservot har strulat, vilket påverkat deras körbarhet. På grund av dessa problem och många fler har de vid flera tillfällen kommit i mål samtidigt som nästa etapp börjar.

– Efter den fjärde sträckan kom vi i mål klockan fem på morgonen, säger hon. Jag har bara sovit tre timmar på tre dygn. Det är ett mördande hårt Dakar för bilarna.

Annie Seel och teamägaren Paul Round var den sista bilen i stallet kvar på banan, och de blev till sist tvungna att bryta när växellådan gav upp under transportsträckan till bivacken. Sammanlagt är det 54 andra bilar som hoppat av tävlingen under årets lopp.